Onze diensten

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een therapievorm waarbij het centraal staat om je klachten te doen verminderen en iemand weer pijnvrij laten functioneren. Deze klachten kunnen bestaan uit; spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld, door je enkel gaan, of iets oppakken van de grond en het schiet ineens in je rug. Zo zijn er natuurlijk wel 100 klachten te bedenken. De fysiotherapeut gebruikt verschillende technieken om de pijn te verminderen en een gewricht beter te laten bewegen. Kijk bijvoorbeeld bij onze diensten. Je kunt bij de fysiotherapeut terecht komen doordat je een doorverwijzing hebt gekregen van je dokter, maar je kunt ook zelf direct naar de fysiotherapeut toe stappen. Denk je dat fysiotherapie jou kan helpen bij je fysieke klachten? Neem dan contact met ons op en zet de eerste stap naar je herstel.

Even tussen ons, er zijn veel mensen die met klachten rondlopen die als belemmerd worden ervaren, en relatief snel door de fysiotherapeut verholpen kunnen worden.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is voor iedereen die niet meer op zijn of haar niveau kan bewegen. De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het verhelpen van de klacht met volledige hervatting van jouw sport als einddoel. Vanaf het begin wordt er gekeken naar wat je ondanks je blessure of klacht nog wel kan. Sporters worden bij terugkeer naar de sport extra getest om te bepalen of deze stap in de revalidatie veilig is. Eerst is er sprake van Return To Sport, het meedoen aan de training. In een later stadium wordt bepaalt of de sporter terug kan naar volledige hervatting van zijn of haar sport, Return To Play heet dat.

Naast de revalidatie van sporters kan sportfysiotherapie je helpen wanneer je op een veilige manier wilt gaan sporten. Natuurlijk wordt er ook gekeken naar hoe deze blessure of klacht in de toekomst kan worden voorkomen door het lichaam als geheel te zien en ook onderzoeken. Door de behandeling daarop aan te passen wordt is risico op terugval zo klein mogelijk.

Laat ons je helpen weer te kunnen bewegen zoals je gewend bent. Neem contact met ons op en zet de eerste stap naar je herstel.

Dry Needling

Bijna iedereen heeft wel eens van een spierknoop gehoord of een voelbare verharding in een spier gevoeld. Dry needling is gericht om deze knopen en verhardingen ook wel “triggerpoints” uit te schakelen. Tijdens een dry needling behandeling maken we gebruik van een dunne acupunctuurnaald en prikken deze in een triggerpoint. Dit zorgt meestal voor een snelle vermindering van de (pijn)klachten. Klachten die goed te behandelen zijn met dry needling zijn bijvoorbeeld, hoofdpijn of pijnlijke/stijve spieren. Na een dry needling behandeling maken wij vaak gebruik van kinesio tape (gekleurde tape), dit zorgt er namelijk voor dat de eventuele nalast minimaal aanwezig zal zijn.

Dry needling is een zeer effectieve behandelmethode, die alleen verzorgd wordt door gespecialiseerde en gecertificeerde fysiotherapeuten. Denk je dat dry needling jou kan helpen bij je fysieke klachten? Neem dan contact met ons op en zet de eerste stap naar je herstel.

Fitness

Tegenwoordig doen veel mensen aan fitness. Fitness is een sport, waarbij de oefeningen in een sportschool worden uitgeoefend. Een fitnesstraining is dan ook een persoonlijke training en kan meerdere doelen hebben. Jouw fitnesstraining kan er op gericht zijn om bepaalde spieren of spiergroepen te trainen (sterker te maken), of juist het uithoudingsvermogen en of de conditie te verbeteren. Ook kunnen we fitness toepassen om terug te keren naar je oude sportniveau na een blessure, maar ook voor onderhoud en ter preventie van terugkerende klachten. Door onze samenwerking met ALL INN Fitness & Health kunnen wij ook hele leuke acties en kortingen verzorgen.

X