De behandelprocedure

Wij behandelen jouw klacht door samen ons stappenplan te doorlopen. De eerste keer dat je bij ons langskomt zullen we een vraaggesprek houden, dit doen we om je klacht duidelijk in kaart te brengen. Op basis van je doel gaan wij een (behandel)plan maken, denk aan volledige hervatting van sport of pijnvrij functioneren in het dagelijks leven. Tijdens de behandelingen zullen wij evalueren en indien nodig aanpassingen doen of doorverwijzen naar collega’s of specialisten. Tot slot gaan we werken een bewustwording zodat de klacht niet meer terugkomt.

Het vraaggesprek en onderzoek

Tijdens het vraaggesprek, brengen we samen jouw klacht, jouw verwachting en jouw doel helder in beeld. Dit gaat gepaard met een vragenlijst en een onderzoek.

Behandelplan en aan de slag

Op basis van jouw doel, maken we samen een behandelplan en gaan hiermee aan de slag. We geven dit vorm met de verschillende soorten diensten die wij bieden. Vaak werken wij hands-on (mobiliseren, massage, diepe dwarse frictie, dry needling) maar we hebben ook een grote oefenzaal waar wij ook hands-off werken. In sommige gevallen gaan wij zelfs naar het voetbalveld om je klaar te stomen voor de eerste training en wedstrijd. Bij elke behandeling zullen wij een korte evaluatie doen en de status (hoe gaat het nu) opnemen. Indien de klachten niet minder worden, of afwijken van het verwachte patroon, dan kunnen wij het behandelplan aanpassen, bijstellen of indien nodig jou doorverwijzen naar een andere specialist.

Afronding

Het moment is aangebroken: Jouw doelen zijn bereikt en het behandelplan is daarmee afgerond.. Graag willen wij dan in kaart brengen of echt alle doelen en verwachtingen zijn uitgekomen. Dit zullen wij doen aan de hand van een kort gesprek, een (korte) vragenlijst en eventueel een onderzoek. Tot slot willen wij heel graag een korte beoordeling van jou! Hier leren wij van en zijn het zelfs verplicht naar de zorgverzekering toe. Wij stellen het enorm op prijs als je hieraan mee wilt werken.   

Doorzetten

Als het goed is zijn alle doelen bereikt, je bent bewust van de klacht en je wilt dezelfde klacht en eventueel andere klachten voorkomen. Dan kunnen wij het aanraden om bij ons op de praktijk, door onze samenwerking met de sportschool, een hele leuke aanbieding te doen om te blijven fitnessen en actief te blijven. Mocht je beslissen om op een andere manier actief te blijven bellen wij na een aantal weken altijd even na. Wij willen namelijk zeker weten dat je klachten blijvend weg zijn.

X