Shin Splint (MTSS)

Shin splint, ook wel scheenbeenvliesontsteking genoemd, kan een hardnekkige klacht zijn. Bij sporters is dit een bekende klacht en wordt gekenmerkt door een stekende pijn rond het onderste deel van het scheenbeen. Voornamelijk het belasten van het been bij rennen, wenden of keren is gevoelig. Een zeer vervelende klacht die veel pijn kan veroorzaken en jou flink kan beperken in wat je wilt doen. Veelal merk je dat je klachten opkomen bij het sporten en gaandeweg minder worden, om vervolgens na het sporten veel pijn te hebben.

Gelukkig is er wel iets aan te doen. Door niet alleen lokaal te behandelen, maar juist het lichaam als geheel te zien kan de (sport)fysiotherapeut analyseren of er mogelijk risicofactoren spelen. Voorbeelden hiervan zijn het naar binnen zakken van de knie bij belasten, verminderde kracht in het been waar je last hebt, verminderde beweeglijkheid van de enkel en mogelijk een minder gunstige looptechniek. Deze risicofactoren kunnen de oorzaak zijn dat je deze aandoening hebt gekregen en misschien wel aan het onderhouden bent.

Binnen de behandeling streven wij er altijd naar om je handvaten te geven om zelf grip te krijgen op je klacht. En vooral te kijken naar wat je met je klachten nog wél aan sport en beweging kunt doen.

Laat ons je helpen weer te kunnen bewegen zoals je gewend bent. Neem contact met ons op (hyperlink) en zet de eerste stap naar je herstel.

X