Rug

Nagenoeg iedereen krijgt wel eens te maken met rugklachten. In sommige gevallen stralen de klachten uit naar de bil of trekken de klachten door naar het been in de vorm van pijn of tintelingen. Deze symptomen kunnen je dagelijkse werkzaamheden en sport stevig belemmeren.

Rugklachten zijn in te delen in klachten die geleidelijk ontstaan of opeens, zoals met een ‘spit’. Oorzaken van deze rugklachten zijn voor vele mensen te vinden in aanpassingen aan het digitale tijdperk: te lang achter elkaar zitten tegenover te weinig sporten, of juist opeens heel veel.

Natuurlijk kunnen je klachten ook andere oorzaken hebben, zoals een hernia, spondylolisthesis (een afschuiving van de wervel), artrose, scheuermann (vorm van reuma) of zelfs vanuit een ander gewricht zoals de heup of SI (stuitje).

De (sport)fysiotherapeut kijkt samen met jou naar mogelijke oorzaken van je klacht. Door het lichaam als geheel te zien en niet enkel de rug te onderzoeken wordt er alles meegenomen om de juiste diagnose te stellen. Alles om jou zo goed mogelijk te kunnen behandelen. Binnen deze behandeling streven wij er altijd naar om je handvaten te geven om zelf grip te krijgen op je klacht. En vooral te kijken naar wat je met je klachten nog wél aan sport en beweging kunt doen.

Laat ons je helpen weer te kunnen bewegen zoals je gewend bent. Neem contact met ons op (hyperlink) en zet de eerste stap naar je herstel.

X