Nek

Veel mensen hebben wel eens nekklachten gehad. Vervelend als je hier nu meer rondloopt. Veel voorkomende symptomen zijn hoofdpijn, een zwaar gevoel van het hoofd en een zeurende pijn met name in de ochtend en aan het eind van de dag. In een aantal gevallen zelfs met uitstraling en of tintelingen in de arm. Stress kan hierin een belangrijke oorzaak spelen.

Meestal ontstaan deze klachten geleidelijk. Hoewel in sommige gevallen een trauma in de vorm van een val of aanrijding de oorzaak kan zijn zoals een whiplash. Andere mogelijke oorzaken zijn een verkeerde houding op het werk, schouderklachten, osteoporose (afname van de botdichtheid), artrose (slijtage), een verminderde beweeglijkheid van de wervels of verkorte nek- en nekspieren.

Wat de oorzaak ook is. Deze klachten zijn nagenoeg nooit ernstig van aard. Zelfs wanneer de klachten chronisch zijn is verbetering vaak mogelijk. De (sport)fysiotherapeut kijkt samen met jou naar mogelijke oorzaken van je klacht. Waarbij wij er altijd naar streven om je handvaten te geven om zelf grip te krijgen op je klacht.

Laat ons je helpen weer te kunnen bewegen zoals je gewend bent. Neem contact met ons op (hyperlink) en zet de eerste stap naar je herstel.

X