Knie

Knieklachten kunnen zeer vervelend zijn. Dagelijks hebben wij onze knieën, als het goed is, minimaal 10.000 keer nodig. Wanneer je knieën niet functioneren zoals je graag zou willen kunnen er verschillende symptomen aanwezig zijn. Enkele voorbeelden zijn slotklachten (vastzitten van de knie), instabiel gevoel, stekende pijn bij traplopen of hardlopen, pijn onder de knieschijf en een zeurende pijn tijdens en na het sporten.

De oorzaken van knieklachten kunnen uiteenlopen van een acuut trauma tijdens voetballen of hockeyen tot aan meer sluimerende klachten die je wat meer ziet bij hardlopers. Ook wanneer u geen actieve sporter bent kunnen knieklachten aanwezig zijn.

Ziektebeelden die wij veel zien en voorkomen zijn artrose (slijtage), voorste kruisband, meniscusklachten (soms na een meniscectomie), osgood schlatter, jumpers knee en bijvoorbeeld patellofemoraal pijnsyndroom (zeurende pijn in de knie).

De (sport)fysiotherapeut kijkt samen met jou naar mogelijke oorzaken van je klacht. Waarbij het soms nodig kan zijn om in samenspraak met de orthopeed in het ziekenhuis een röntgenfoto of MRI te laten maken.
Binnen de behandeling streven wij er altijd naar om je handvaten te geven om zelf grip te krijgen op je klacht. En vooral te kijken naar wat je met je klachten nog wél aan sport en beweging kunt doen.

Laat ons je helpen weer te kunnen bewegen zoals je gewend bent. Neem contact met ons op (hyperlink) en zet de eerste stap naar je herstel.

X