Heup

Fysiotherapie behandeling in Utrecht voor je heup

Heupklachten zijn niet alleen bij ouderen aanwezig. Ook jonge en sportieve mensen kunnen heupklachten krijgen. Men herkent zich vaak in klachten als pijn in de lies, pijn rond de dij en aan de voorkant van de heup. Zowel meer stekend als zeurend is mogelijk. Deze klachten kunnen zeer vervelend zijn in het dagelijks leven. Denk aan traplopen, hardlopen of iets simpels als op je zij liggen in bed.

De uitdaging voor de fysiotherapeut is het onderzoeken waar de klacht precies vandaan komt. Rondom de heup komt onder andere artrose (slijtage), impingement (inklemming van weefsel), heupdysplasie (aangeboren aandoening), slijmbeurs ontsteking, spierscheur en een labrumscheur voor. Echter is lang niet altijd het heupgewicht zelf de oorzaak van de klacht rondom de heup. Soms is zelfs je rug, knie of enkel de oorzaak van deze klachten.

Gelukkig zijn deze klachten nagenoeg nooit ernstig van aard. De (sport)fysiotherapeut kijkt samen met u naar mogelijke oorzaken van je klacht. Binnen de behandeling streven wij er altijd naar om je handvaten te geven om zelf grip te krijgen op je klacht. En vooral te kijken naar wat je met je klachten nog wél aan sport en beweging kunt doen.

Laat ons je helpen weer te kunnen bewegen zoals je gewend bent. Neem contact met ons op (hyperlink) en zet de eerste stap naar je herstel.

X