Enkel

Fysiotherapie behandeling in Utrecht Zuilen voor enkel

De meest voorkomende enkelklacht is de verzwikking, ook wel inversietrauma genoemd. Bijna iedereen heeft weleens zijn enkel verzwikt. Meestal gaat dit vanzelf weer over binnen 6-8 weken. Toch kan het in veel gevallen fijn zijn om bij de (sport)fysiotherapeut langs te gaan voor extra advies en oefeningen. Wij zullen extra alert zijn op mogelijk bijkomend syndesmose letsel (schade tussen het kuit en scheenbeen) en vastzitten van het fibulakopje (bovenaan kuitbeen). Alles zodat jij zo snel mogelijk weer kan gaan sporten.

Naast de verzwikking zijn impingement (inklemming aan de voor of achterkant van de enkel), fasciitis plantaris (pijn aan de onderkant van de voet en achillespeesklachten veel voorkomend. Veelal zijn het sporters die met deze klachten rondlopen. Hoewel wij achillespeesklachten ook geregeld bij niet-sporters zien.

Nadat de locatie van de klacht duidelijk is gaat de (sport)fysiotherapeut kijkt samen met jou naar mogelijke oorzaken. Binnen de behandeling streven wij er altijd naar om je handvaten te geven om zelf grip te krijgen op je klacht. En vooral te kijken naar wat je met je klachten nog wél aan sport en beweging kunt doen.

Laat ons je helpen weer te kunnen bewegen zoals je gewend bent. Neem contact met ons op (hyperlink) en zet de eerste stap naar je herstel.

X