Elleboog

Fysiotherapie behandeling Elleboog in Zuilen

Wanneer iemand last heeft van elleboogklachten wordt er snel aan een tenniselleboog gedacht. Dat is inderdaad ook een van de meest voorkomende elleboog klachten. Meest voorkomende symptomen daarbij zijn krachtsverlies in de hand, pijn bij het strekken van de elleboog en drukken op de buitenkant.

Er zijn echter veel meer ziektebeelden die rond elleboog voorkomen. Zo kan de aanhechting van de triceps zijn aangedaan, er een golferselleboog zijn (tenniselleboog aan de binnenkant), een slijmbeursontsteking of een nervus ulnaris entrapment (zenuwprobleem wat tintelingen geeft in de handen). Naast deze aandoeningen zijn er natuurlijk nog veel meer.
Specifiek bij werpsporten als tennis en volleybal is het mogelijk dat er een instabiliteit ontstaat in de elleboog, waardoor de prestaties afnemen. Tot slot hebben de bovenstaande klachten soms niet eens hun oorsprong in de elleboog, maar vanuit de nek of schouder.

Nadat de locatie van de klacht duidelijk is gaat de (sport)fysiotherapeut kijkt samen met u naar mogelijke oorzaken. Binnen de behandeling streven wij er altijd naar om u handvaten te geven om zelf grip te krijgen op uw klacht. En vooral te kijken naar wat je met je klachten nog wél aan sport en beweging kunt doen.

Laat ons u helpen weer te kunnen bewegen zoals u gewend bent. Neem contact met ons op (hyperlink) en zet de eerste stap naar je herstel.

X